Nadmetanje mladih vjernika: Izvanredni uspjesi na Vjeronaučnoj olimpijadi

0

Ogulin je 22. ožujka bio domaćin Vjeronaučne olimpijade, prestižnog međužupanijskog i biskupijskog natjecanja iz vjeronauka koje je okupilo mlade znalce iz raznih škola. Domaćin događaja, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, s početkom u 11 sati, ugostila je natjecanje u svojoj sportskoj dvorani gdje su učenici škole domaćina predstavili prigodan program uz recitacije i tamburašku izvedbu.

Svečanost otvaranja uveličala je ravnateljica škole, Anđelka Salopek, koja je pozdravila sve prisutne, među kojima su se našli dijacezanski upravitelj mons. Richard Pavlić, župnici ogulinskih župa vlč. Nikola Prša i fra Mirko Kralj, predstojnik KU preč. Nikola Turkalj, kao i pročelnica gradske uprave Ivana Salopek, uz ravnatelje, vjeroučitelje, učitelje i učenike.

Poseban pozdrav uputio je i mons. Richard Pavlić, nakon čega je natjecanje zvanično otvoreno. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji ravnateljice Salopek i angažmanu djelatnika škole, olimpijada je protekla glatko i u skladu s planiranim programom.

Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, a najuspješniji među njima bili su: Osnovna škola dr. Franje Tuđmana iz Korenice na čelu s mentoricom Ivanom Ivančević koja je osvojila prvo mjesto na razini osnovnih škola, te Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin s mentoricom Anom Stipetić, koja je odnijela pobjedu na razini srednjih škola. Prvi put su se natjecale i trogodišnje strukovne škole, gdje je prvo mjesto zauzela Strukovna škola iz Gospića s mentorom Denisom Žunićem.

Olimpijada je organizirana pod vodstvom Katehtskog ureda Gospićko-senjske biskupije, s Franjom Puškarićem na čelu povjerenstva, potvrdivši svoj status jednog od ključnih događanja za promicanje vjerskog obrazovanja među mladima.

L.O.