Nagrada posvećena braniteljima

0

GOSPIĆ – Grad Gospić je na Danima turizma održanim u Dubrovniku osvojio nagradu «Zeleni cvijet» sa zlatnim znakom u kategoriji najuređenije mjesto kontinentalne Hrvatske do 10 tisuća stanovnika. Ovo je peti puta za redom da središte Like osvaja ovu nagradu, bilo sa zlatnim, srebrenim ili brončanim znakom. Tim je povodom u prostorijama Turističke zajednice Grada Gospića danas održana konferencija za novinare. Govoreći o Gospiću kao sve modernijem i uređenijem središtu gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić zahvalio se svima koji su svojim radom i idejama dali doprinos kako bi Gospić svakim danom postajao ljepši i uređeniji.

– Čast mi je danas govoriti o zadnjem priznanju koje je naš grad dobio. Da bi Grad Gospić blistao, da bi bio uređen i lijep zaslužni mnogi. Od Gradske uprave, komunalnih djelatnika, Turističke zajednice, ali i svih građana i građanki koji paze na čistoću, koji uređuju svoje balkone i okućnice, dajući na taj način svoj doprinos vizualnosti koja je prepoznata i nagrađena. Broj posjetitelja i turista našem gradu raste iz godine u godinu, raste i broj noćenja. Do ovih uspjeha put nije bio lagan. Podsjetimo se na našu nedavnu povijest, sjetimo se razrušenog grada koji se nikada nije predavao. Zato mi dopustite da ovu vrijednu nagradu kroz našu zahvalnost poklonimo svim našim poginulim braniteljima čija nam je žrtva omogućila da možemo stvarati i raditi u slobodnoj Hrvatskoj. Stoga nije politikantstvo istaknuti da je na nama da stvaramo nove vrijednosti, a sve to zahvaljujući našim braniteljima koji su dali svoje živote, dijelove tijela i zdravlje za slobodu Grada Gospića i Republike Hrvatske, kazao je gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić.
O turističkim rezultatima govorila je direktorica Turističke zajednice Maja Strilić. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno 14 812 dolazaka, odnosno za 9% više nego li lani u istom razdoblju. Pri tome je broj noćenja povećan je za 1% i u prvih devet mjeseci iznosio je 19 328. Povećan je i broj posjeta Memorijalnom centru «Nikole Tesle» u Smiljanu kojega je u prvih 9 mjeseci posjetilo je više od 21 tisuće gostiju, a Spomen-dom dr. Ante Starčevića u Žitniku oko tisuću gostiju, rekla je novinarima M. Strilić. Predstavljena je i nova suvenirnica koja objedinjuje predmete vezane uz povijest i etno vrijednosti Gospića i Like, kao i Turistički info-centar koji elektroničkim i tiskanim informacijama turistima približava ovaj dio Hrvatske.

Oglas

L. O.