Najbolje želje za Božić i uspješnu 2014. godinu

3

     GOSPIĆ – Božićni domjenak u zajedničkoj organizaciji Ličko-senjske županije i Grada Gospića okupio je u holu Kulturno-informativnog centra predstavnike gradova, općina, ustanova, institucija, kulturnog, sportskog i vjerskog života. Okupljeno mnoštvo najprije je pozdravio gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, obraćajući se u ime Gradskog vijeća, svih zaposlenika Gradske  uprave i svoje osobno ime.

-Namjera nam  okupiti  u ovo predblagdanski vrijeme sve vas iz svih domena života i rada našega grada i županije. Ne samo da se nađemo zbog uzajamnog čestitanja, nego je ovo ujedno i poruka kojom osim najboljih želja pokazujemo bliskost  i zajedništvo kako bismo zajednički rješavali  pitanja važna za Grad Gospić i Ličko-senjsku županiju. Svjedoci smo činjenice da živimo u teškim vremenima i pred nama stoje veliki izazovi.  Vjerujem da zajednički imamo i znanja i snage da bismo odgovorili na te izazove. U to ime vama osobno i vašim obiteljima želim čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu, rekao je gradonačelnik Petar  Krmpotić. Dobrim željama pridružio se i župan Milan Kolić. Ne okolišajući teško vrijeme koje je iza svih nas župan je ipak bio optimist, iako svi pokazatelji govore da će i 2014. godina također  biti u znaku recesije.

Oglas

-Recesija se reflektirala sa svjetske i europske razine, pa tako nije zaobišla niti Hrvatsku jer mi nismo pusti otok. Svojim trudom, znanjem i zalaganjem učinili smo da sve ove nedaće prođemo što bezbolnije i ulaskom u 2014.  moramo se pouzdati u svoje snage. U naše poduzetnike i obrtnike, u sve vas iz društvenih poduzeća, iz društvenih djelatnosti ili jednom riječju-u vlastite snage. Dolazi  nam vrijeme Božića, vrijeme kada ćemo uz svoje obitelji blagovati u ljubavi i blagoslovu. U 2014. godini želim vam puno uspjeha na poslovnom planu, svakom od vas, vašim obiteljima, svima u Ličko-senjskoj županiji i Republici Hrvatskoj, rekao je župan Milan Kolić.

     Predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik dr. Darko Milinović  ovakvo zajedničko druženje vidi kao prigodu razmjene iskustava, boljeg međusobnog upoznavanja svih sudionika javnog života na ovim prostorima.

-Ovo je vrijeme i kada podvlačimo crtu da bismo vidjeli što smo i kako smo radili u protekloj godini. Po svim pokazateljima pred nama je još jedna godina krize i recesije. Unatoč teškoćama vrijeme je da svim načelnicima i gradonačelnicima čestitam na rezultatima što su učinili za svoje gradove, općine i županiju.  Gledajući postotke mi smo županija s jednim od najmanjih postotaka nezaposlenih. To je još jedan razlog zbog kojeg moramo biti zadovoljni jer ste najzaslužniji zbog tih činjenica. Bilo je u zadnjih godinu dana i teških riječi prema političkim takmacima. Vrijeme je Božića, vrijeme je praštanja pa oprostimo jedni drugima i te, ponekad  preteške riječi. Iskoristit ću trenutak da kao predsjednik ŽO HDZ-a pozovem  naše članove da se konstruktivno ponašaju i u sredinama gdje participiramo vlast kao oporba. Da podrže svaki dobar projekt, a tamo gdje smo na vlasti da podržimo projekte i prijedloge oporbe. To je ključ uspjeha svake obitelji, pa tako i tijela lokalne samouprave, rekao je između ostaloga dr. Darko Milinović. Riječi molitve za  zdravlje, uspjehe i dobrobit svih nazočnih i njihovih obitelji predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

M. S.