Najbolji svjetski plesači u Novalji!

U sklopu međunarodnog plesnog natjecanja Novalja će za nekoliko dana, točnije 12. i 13.rujna postati rasplesani grad, pun vrućih ritmova povodom plesnog natjecanja koje se ove godine održava po prvi puta s ciljem da postane tradicionalno.

Po prvi puta u Hrvatskoj, Novalja će ugostiti svjetsku plesačku elitu, a na ovom međunarodno priznatom natjecanju nastupiti će više od 300 plesnih parova iz preko 30 zemalja svijeta, među kojima su svoje sudjelovanje najavila i tri svjetska prvaka u svojim plesnim kategorijama.

Nastavak ispod oglasa

Vrhunski domaći i svjetski plesni parovi plesnim će koreografijama i umijećem, odjeveni u raskošnu i blještavu plesnu odjeću, zasigurno gledatelje svih dobi ostaviti bez daha. Natjecatelji se natječu u standardnim i latino-američkim plesovima, svi su raspoređeni u natjecateljska kola prema pripadajućoj starosnoj kategoriji, a njihov ples ocjenjivati će sudački panel s više od 25 sudaca iz oko 15 zemalja svijeta. Natjecatelji u Novalju stižu već u petak 11. rujna, kada počinju s treninzima i pripremama za natjecanje od kojeg svi puno očekuju.

Plesno natjecanje još je jedna u nizu aktivnosti koje se održavaju u cilju produženja posezone i stvaranja novih turističkih proizvoda, koji upotpunjuju mozaičnu turističku ponudu Novalje.

Svi koji vole ovu vrstu plesa, domaći, gosti i vikendaši, pozvani su i dobrodošli na ovu plesnu manifestaciju. Već unaprijed može im se obećati jedan pravi rasplesani, veseli vikend pred kraj ljetne sezone, uz potpun doživljaj koji će im omogućiti najbolji svjetski plesači!

WDSF Croatian Trophy Novalja 2015, međunarodno sportsko plesno natjecanje i spektakl, održava se u sportskoj dvorani u Novalji, pod okriljem Svjetskog sportskog plesnog saveza (WDSF) i Hrvatskog sportskog plesnog saveza  (HSPS) kao njegovog člana. Organizatori su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje te dva sportska plesna kluba ŠPK Petrinia, Petrinja i SPK Harmony, Zagreb.
L.O.