Najbolji svjetski plesači zablistali u Novalji

Grupni nastup latino plesača

U prepunoj Sportskoj dvorani u Novalji proteklog vikenda održano je međunarodno sportsko plesno natjecanje WDSF (World Dance Sport Federation) Croatian Trophy Novalja 2015.

Preko 300 sudionika iz 25 zemalja, nastupilo je proteklog vikenda u Novalji u sklopu plesnog spektakla koji je ugostio istinsku plesnu elitu svih generacija.   Natjecatelji su se predstavili u vrućim i malo laganijim ritmovima pred očima žirija iz cijelog svijeta i oduševljene mnogobrojne publike. Prvi dan na programu su bili latino – američki plesovi, drugi dan standardni, dok su uz one najmlađe, posebna atrakcija bili i parovi u kategoriji od 55 do 65 godina.  U fantastičnoj, vrlo aktivnoj i navijačkoj atmosferi, pred gledateljima koji su bodrili omiljene im parove, pobjedu su ovaj puta odnijeli Carabellese Simone i Cafgna Lucia iz Italije u standardnim plesovima, aktualni svjetski prvaci Vodičar Miha i Bychkova Nadiya iz Slovenije u latino plesovima te višestruki hrvatski i ovogodišnji apsolutni prvaci na ovom natjecanju Bjelac Jakov i Magdalena Vidas , koji su osvojili prvo mjesto u svim juniorskim disciplinama.

Nastavak ispod oglasa

Prema riječima domaćina, gradonačelnika Ante Daba, Novalja ima izuzetnu čast ugostiti međunarodnu plesnu manifestaciju ovako velikog značaja i ukazuje na provedbu razvoja strategije čiji je cilj mozaična turistička ponuda i zanimljiva, kvalitetnija posezonu.

Ovo natjecanje, održano po prvi puta u Hrvatskoj, u Novalji žele razvijati iz godine u godinu, a direktorica TZ Marina Šćiran Rizner izjavila je da trenutno rade više novih turističkih proizvoda, od kojih je ovaj uspješno zaživio. Osim brojnih učesnika iz cijelog svijeta  razlog za dolazak prepoznali su i turisti koji vole vrhunske plesne manifestacije te su izrazili želju za ponovnim dolaskom iduće godine.

„Jako smo ponosni na to što je upravo ovdje, na ovom turniru, nastupila svjetska elita sportskog plesa kao što su višestruki svjetski prvaci Miha Vodičar i Nadiya Bychkova, te jedni od najboljih hrvatskih sportskih plesnih parova, članovi našega kluba, višestruki državni prvaci Jakov Bjelac i Magdalena Vidas te Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova. Ovaj turnir osim što je privukao veliki broj plesača iz cijeloga svijeta otvorio je i suradnju dva grada, koja će se uz sport, kako su najavili gradonačelnici ovih gradova, proširiti i na druga područja.“, izjavila je Natalija Antić Bjelac predsjednica Kluba Petrinia iz Petrinje.

Natjecanje je održano u  organizaciji klubova ŠPK Petrinia, Petrinja i SPK Harmony, Zagreb, Grada Petrinje, Grada Novalje i TZ Grada Novalje, uz prisustvo gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića  i gradonačelnika Novalje Ante Daba.

Novalja je pokazala da uz svoje prekrasne plaže, vrhunsku gastronomiju, Lunjske maslinike  i kulturnu baštinu, ima jake adute u ponudi i organizaciji posezone, pa je tako sportska dvorana, osim što je ove sezone ugostila australsku košarkašku reprezentaciju, svoj parket ispunila vrhunskim plesačima i manifestacijom za pamćenje.

L.O.