Najbrže veslo Gacke

OTOČAC – Iz TZ Grada Otočca izvijestili su da će se 29. svibnja (nedjelja), napokon, održati dugo očekivana manifestacija „Najbrže veslo Gacke“ na rijeci Gacki. Ta manifestacija trebala je biti održana 23. travnja, ali je odgođena zbog vremenskih (ne)prilika. U ovu, veličanstvenu i jedinstvenu manifestaciju uključili su se brojni organizatori, poduzeće Velebit aktivnosti j.d.o.o. za usluge i turistička agencija iz Prozora, HGK Županijska komora Otočac, te brojni sponzori.
Uz sportsko rekreativnu manifestaciju „Najbrže veslo Gacke“ istog dana održat će se i „Gastrogacka“ s kojom će se promovirati nove turističke atrakcije Gacke doline i Grada Otočca a sve upotpunjeno sa s pričom o gastronomskoj baštini ovoga kraja.
U TZ Grada Otočca kažu da je cilj ovih aktivnosti da se „osluhnu“ zanimanja ali i očekivanja i mnoštvu kvalitetnih ponuda turističkih sadržaja koja su spremna za ovu turističku sezonu.
Svoja aktivna sudjelovanja u utrci kajacima najavile su brojne poznate i manje poznate osobe iz političkog i društvenog života, ali i estradne zvijezde, novinari, sportaši, a sve će biti zaokruženo prodajnom izložbom i promocijom domaćih i autohtonih proizvoda uz sudjelovanje izlagača autohtonih proizvoda.
Manifestacija će se održavati u Vivozima (Otočac) sa početkom u 12,00 sati kod restorana „Bumerang“ gdje će biti i zabavni program, besplatne vožnje kajacima i mnogo radosti za oko i gurmansko uživanje. Svi zainteresirani sudionici imaju još dva dana za prijavu, do 27. svibnja.
Koliki je interes, potvrđuje i zanimanje brojnih medijskih kuća, od Direktno.hr, Nove TV, RTL-a, Hrvatskog radija, i brojnih internetskih portala.
Dražen Prša