NAJNOVIJE VIJESTI IZ EUROPSKOG PARLAMENTA: Sve zemlje članice EU moraju ozakoniti istospolne brakove

2

Europski parlament će u utorak 23.11.2010 najvjerovatnije izglasati novi zakon, prema kojem će u budućnosti sve punopravne članice Europske unije morati ozakoniti istospolne bračne zajednice i dati im sva prava koja uživaju heteroseksualni bračni partneri. One države koje tu odredbu već nemaju u svojim Ustavima, morat će priznati istospolne brakove sklopljene u inozemstvu, što u slučaju hrvatskog ulaska EU praktički daje mogućnost hrvatskim homoseksualnim parovima da se vjenčaju u Nizozemskoj ili Španjolskoj, a da im povratkom u Hrvatsku njihov brak automatski biva priznatim i u matičnoj državi.

Kako će na donošenje tog zakona reagirati države poput Litve, koja u svom parlamentu upravo priprema zabranu tzv. “gay-parada”, možemo samo pretpostaviti. Činjenica je da su mnogi europski političari, a poglavito oni iz redova konzervativnih stranaka doslovno šokirani brzinom kojom se odvija plansko rušenje institucije obitelji kao nukleusa društva. Paralelno s rušenjem “tabua” o heteroseksualnim zajednicama i javnim medijskim ismijavanjem tradicionalnog pristupa seksualnosti, ideolozi Europske unije planski rade i na uklanjanju svih preostalih tragova kršćanske tradicije u ustavima zemalja članica. Mojsijevih deset zapovijedi već odavno ne predstavljaju univerzalnu moralnu vertikalu u zemljama “starog kontinenta”, već se neoliberalna paradigma “potpune slobode s ciljem pobune protiv starog morala”, sve više nameće kroz represivni politički aparat “novog Babilonskog carstva”.

Oglas

Najveći paradoks u cijeloj toj priči predstavlja uloga Rimokatoličke crkve, koja svo vrijeme otvoreno “blagoslivlja” ulazak Hrvatske u euroatlanske integracije, što je u potpunoj suprotnosti s njenim katekizmom i kršćanskim naukom u cjelini. Tko će ga znati, možda se Crkva zaista grčevito drži one Isusove prispodobe o “okretanju drugog obraza”, ali pitanje je koliko će hrvatski katolici imati razumijevanja za tu “predaju bez borbe”, kojom hrvatski političari u suradnji s Kaptolom prodaju svoj narod za svoj bezbrižan san, na jastuku punom mirisnih zelenih novčanica iz EU fondova….

Romano Sole