Najviše kolajni konjima s Baških Oštarija

0

   GOSPIĆ – Od predsjednika Konjičkog kluba „Lički vagir“ Marijana Živkovića dobili smo konačni poredak najboljih u povlačenju trupca, odnosno 3. Vlaki održanoj protekloga vikenda.

  U lakoj kategorij, do 600 kg, pojedinačno slavio je konj vlasnika Ivice Murgića-Čičina iz Malog Polja, drugo mjesto pripalo je vlasniku Ici  Borovcu iz Donjih Pazarišta, a treće je bio konj Ivana Tomljenovića-Mime iz Baških Oštarija. Parovi konja  lake kategorije Ante Ćaćića iz Trnovačkog Novosela bili su prvi, na drugom su mjestu bili konji Ivana Tomljenovića Mime iz Baških Oštarija, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti vlasnik Josip Brajković iz Trnovačkog Novosela.

Oglas

   U teškoj kategoriji, odnosno težini konja preko 600 kg, prvo i drugo mjesto u parovima  pripalo je konjima vlasnika Ivana Tomljenovića-Mime iz Baških Oštarija, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti  Ivan Orešković-Gliša iz Perušića. Ova dva poznata uzgajivača konja podijelili su prva tri mjesta u pojedinačnoj vlaki pa su prva dva osvojili konji Ivana Oreškovića-Gliše, a na trećem je mjestu bio konji Ivana Tomljenovića-Mime, čiji su konji ukupno osvojili pet medalja. U nadmetanjima je sudjelovalo 115 konja s područja Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

                                                                                  M. S.