Napokon sveta misa u gospićkoj katedrali!

0

Od 19. ožujka u katedrali Navještenja blažene djevice Marije u Gospiću nije održana sveta misa. Stoga je popuštanje mjera oko suzbijanja epidemije uključilo i crkvene obrede. Kako su ovo prihvatili svećenici? Više nam je rekao gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč.

Rekao bih napokon! Nakon stanke od mjesec i pol dana najradosnije se danas osjećaju svećenici jer su molili skupa s vjernicima koji su zbog te pošasti, te današnje kuge što nas je stopirala u svim djelatnostima pa tako i u duhovnom smislu jer smo apstinirali od davanja svetih sakramenata. Tako tek od danas možemo svete mise slaviti skupa s vjernicima. Za očekivati je da će danas na misi biti manje vjernika jer se neki još boje za svoje zdravlje, drugi se još privikavaju na ove nove okolnosti. Nažalost, ono što je nenormalno postaje normalno. Zadnja misa bila je 19. ožujka, na Svetog Josipa. Meni je kao svećeniku srce pucalo, tuga u srcu je bila jer sam vjernicima morao reći da ubuduće jedno vrijeme nećemo imati svete sakramente. Ipak nakon jedne duhovne patnje i strpljenja dolazi jedna nova radost, istaknuo je vlč. Vazgeč uoči današnje svete mise.

Oglas

U katedrali je na misnom slavlju sudjelovalo dvadesetak vjernika. Da su se okolnosti i ovoga životnog aspekta promijenile svjedoči pusto središte Gospića oko katedrale. Scena koju sve učestalije susrećemo.

L.O.