Nazivao ih parazitima, kokošarima pa ih ismijavao – a onda im postao glavni zaštitnik

2

Portal Slobodnalika.com i njegov urednik  Željko Popović koji je do nedavno uživao zaštitu HND-a, a iz istog je odlukom Vijeća časti izbačen i to bez mogućnosti ponovnog povratka nastavlja uveseljavati malobrojnu preostalu publiku.

Iako njegovo izbacivanje nije tema ovog članka, ovu informaciju valja spomenuti pošto se vlasnik portala Slobodnalika.com u više navrata, a posebno prilikom brojnih sudskih tužbi koje je uglavnom gubio, branio iskaznicom HND-a (Hrvatsko novinarsko društvo).

Tako je portal Slobodna Lika u proteklih nekoliko dana krenuo u lov na vještice. Vrlom uredniku stigao je dopis šest djelatnika radio Gospića preko kojeg su uputili vapaj osnivačima. Ništa u tome dopisu nije čudno, osim možda adrese na koju je upućen?!?

Šest djelatnika radio Gospića dopis je uputilo portalu koji ih je godinama nazivao parazitima, kokošarima, potrčkalima i brojnim pogrdnim nazivima koji su još uvijek vidljivi na internetu. Zanimljivo je da niti jedna druga redakcija dopis nije dobila. 

Tako u članku od prije godinu i pol dana, urednik Slobodne Like piše – “Županijski  radio Gospić,  jedan od većih parazita gradskog  proračuna Gospića, koji  slikovito izgleda da  na medijskoj pozornici regije  puno  zuji, a  malo meda daje”. 

U članku od prije mjesec dana isti autor navodi – “„eter banana“ koja usprkos isisavanju milijuna kuna iz gradskog i županijskog proračuna ide u stečaj jer taj je strogo kontrolirani medij od političke gubernije Gospića i Ličko senjske županije bio godinama uvjerljivo najveći ličko senjski medijski parazit. ”

Nadalje u članku od 14.12. Popović se izruguje sa Radio Gospićem posprdnim tekstom “Cijeli Gospić plače za Radio Gospićem”. U daljnjim tekstovima Popović radio naziva eter bananom sa slabom slušanosti, financijskom rupom bez dna, novinarima koji pišu o plugovima i drljačama, a (kao on) o kriminalu u Lici. Istina, ovaj vrli urednik nikada nije javno iznio koliko je sudskih parnica izgubio zbog laži i uvreda. A kad te nakon dugogodišnjeg blaćenja takav brani-bolje da te ne brani!

H.J.