Nema ispisa članova iz Ličko-senjske županije

1

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje Ureda za odnose s javnošću HNS-a. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Ovim putem oštro demantiramo neistinite i neutemeljene tvrdnje iznesene na konferenciji za medije održanoj u Gospiću, u utorak, 10. ožujka 2015. godine, tijekom koje je izrečeno kako HNS napušta 200 članova Županijske organizacije Ličko-senjske županije, a što je prenijelo više medija.

Do sada smo se često susretali s pokušajima opovrgavanja snage HNS-a, iako su o rezultatima, političkoj relevantnosti i vjerodostojnosti svaki put odlučivali birači na izborima.

Također, činjenice i brojke svjedoče o tome da je politička stvarnost ipak puno drukčija. HNS je stranka koju čini gotovo 42 000 članova, što se vrlo često zaboravlja, ima organizacije u svim županijama, 505 podružnica u gradovima i općinama i 4230 ogranaka diljem Hrvatske. To je snaga koju niti jedan pojedinac niti bilo čiji osobni interesi nisu i ne. Podsjećamo da se u Središnjem uredu HNS-a dnevno provodi revizija članstva, jer su u mnogobrojnoj organizaciji kao što je HNS dolasci i odlasci članstva svakodnevna pojava.

Iz Županijske organizacije HNS-a Ličko-senjske županije do sada nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva. Jedini ispisani član, uz nekadašnjeg predsjednika ove organizacije Stipu Ćaćića, je predsjednik podružnice Brinje. Nitko drugi nije zatražio ispis.

Također, podsjećamo i da se u Središnjem uredu HNS-a dnevno prati aktivnost svih HNS- ovih organizacija. Nažalost, moramo istaknuti da je prema toj evidenciji Županijska organizacija HNS-a Ličko-senjske županije najlošija HNS-ova organizacija u Hrvatskoj sa svega 316 članova na razini županije. To je posljedica višegodišnje neaktivnosti njenog dosadašnjeg predsjednika Stipe Ćaćića, zbog čega su najviše ispaštali upravo članovi ove organizacije, pa je početkom godine ličko-senjski HNS raspušten, a za povjerenika je postavljen Ernest Petry.

Stoga, ocjenjujemo da su spinovi poput ovog, koji se proširio u medijima, propali pokušaji manipulacije i nanošenja štete HNS-u.

Ured za odnose s medijima