Nema više starog kestena

Nema više starog kestena u centru Grada Otočca, gdje malo tko nije zastao, i po nekom starom, ustaljenom običaju bacio pogled na njega, jer je znao da će na njemu pročitati neku novu, nerijetko tužnu vijest sa osmrtnica koje su se po nekom nepisanom pravilu postavljale baš na njega.
Danas su djelatnici „Gacke“ d.o.o. uklonili kesten, jer kako nam je kazala Vera Korać viši referent za poslove komunalnog redarstva Grada Otočca, nakon nadzora od strane inžinjera i profesora donesen je zaključak da se kesten treba ukloniti jer nema estetsku funkciju i predstavlja opasnost za pješake i prolaznike. Nakon njegovog rušenja postavit će se novo stablo kestena.
Poslove na uklanjanju starog kestena došao je pogledati i gradonačelnik Stjepan Kostelac a zanimanje su iskazali i brojni prolaznici.
Ovako se od starog kestena rastao jedan od stanovnika Otočca:
„Ovo su ostaci najpoznatijeg drveta grada Otočca, starog kestena ispred crkve, kojeg generacije znaju kao drvo za osmrtnice … Završio je životni vijek drveta koji je godinama odolijevao svim mogućim nedaćama. Nažalost, bolesti, namjerna oštećivanja od strane “ljudi”, ratne rane i na kraju njegovo lagano umiranje dovelo je do konačnog kraja. Vizura grada vise neće biti ista bez njega ali uvijek ce biti u našim sjećanjima … Na njegovo mjesto, hvala Bogu, biti ce posađeno novo drvo, za neke nove generacije i novi život …
Dražen Prša