Neočekivani pronalazak oružja: građanin naišao na zolju, policija uspješno intervenirala

0

U mjestu Raduč jučer je izbjegnuta moguća tragedija nakon što je jedan od građana pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Pravovremeno izvješće rezultiralo je brzim reagiranjem policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu koji su na mjestu pronalaska sredstva uspješno deaktivirali ručni bacač raketa M 80, kalibra 64 mm, poznatijeg kao zolju.

Ovaj događaj naglašava važnost svijesti i opreza kada je riječ o opasnim predmetima koji mogu biti zloupotrijebljeni ili slučajno aktivirani. Postoji posebna zabrinutost zbog mogućnosti da neovlaštene osobe, posebno djeca, pronađu ove predmete, što može imati tragične posljedice.

U skladu s tim, policija ponovno poziva građane da sudjeluju u akciji „Manje oružja – manje tragedija“, kojom se omogućuje dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez ikakvih sankcija. Policija naglašava da građani koji prijavljuju oružje radi predaje neće biti podvrgnuti prekršajnim ili kaznenim postupcima.

Policija također savjetuje građanima da ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako bi se izbjeglo slučajno aktiviranje i ozljeđivanje. Umjesto toga, građani se potiču da svoju želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Stručni i osposobljeni policijski službenici preuzet će oružje.

„Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju. Pozivamo sve ostale građane da slijede njihov primjer kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.“, izjavili su iz policijske postaje.

Svi građani su pozvani da budu oprezni i da poduzmu odgovorne korake kako bi zajednica bila sigurnija za sve njene članove.

L.O.