Nizozemac na štandu HSP-a

0

Među političkim strankama koje su iskoristile sajmeni dan  u Gospiću kako bi građanima definirale svoje stavove i kandidate na skorim  izborima za EU parlament bila je i Hrvatska stranka prava. Na njihovom se štandu više dijelilo pivo, a nešto manje izborni programi koalicije Neovisni za Hrvatsku-HSP.

U skupini istinskih ratnika, članova HSP-a koji su na štandu razgovarali s građanima, bio je i Raymond van der Linden, Nizozemac koji se kao profesionalni vojnik 1991. godine došao boriti u Liku. Raymond se danas u Gospiću susreo s brojnim gospićkim ratnim veteranima s kojima se rame uz rame borio u okolici Bilaja, Ličkog Osika, Ribnika i na samim prilazima Gospića.

Bila su to teška i časna vremena najvećih iskušenja za hrvatsku državu u kojima su se među poginulim hrvatskim braniteljima na ličkom ratištu našli i Nizozemci poput Johanna Tildera, prijatelja i brata po oružju kojega Gospićani nisu zaboravili. HSP-ov štand naknadno su posjetili koalicijski partneri za EU izbore, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegobić i general Željko Glasnović.

M.S.