Nižu se uspjesi brinjskih streličara – Ivan Mustapić osvojio 1. mjesto u europskom kupu

0
Ivan Mustapic

Od 13. do 18. rujna 2011. u okolici mađarskog grada Kőszega održali su se finalni turniri novonastale asocijacije HDH IAA – “3D European Championships 2011” i “Historical European Championships 2011”. Hrvatsku su na ovom natjecanju u disciplini 3D u stilu složenog luka zastupali Ivan Mustapić i Darko Dasović iz Streličarskog kluba Brinje.

U vrlo oštroj konkurenciji najboljih europskih streličara IVAN MUSTAPIĆ je osvojio 1. mjesto i titulu europskog prvaka, dok je DARKO DASOVIĆ zauzeo odlično sedmo mjesto.

Internacionalni CU tim u sastavu Ivan Mustapić, Darko Dasović, Oku Oku (SLO) i Emil Silverklint (SWE) je u timskom natjecanju osvojio srebrnu medalju.

Na završnom turniru u Mađarskoj kao glavni sudac sudio je hrvatski sudac Damir Kolarek.

Osim odličnog uspjeha na turniru u Mađarskoj,  članovi streličarskog kluba Brinje su ostvarili odlične rezultate i na Veteranskim igrama u Italiji. Naime, u  talijanskom gradu Lignanu su se od 10. do 20. rujna održavali europski “master games” turniri, na kojima sudjeluju veterani u kategorijama preko 40, 50 i 60 godina koji se natječu u raznim disciplinama. Hrvatsku je na ovom natjecanju zastupao član SK Brinje,  VLADIMIR BARTOL,  kao CU man preko 50 godina, te je osvojio odlično prvo mjesto u kategoriji između 25 natjecatelja.

Osim europskih uspjeha, brinjski streličari, uspjehe nižu i na hrvatskim natjecanjima. Tako je u Novigradu Dalmatinskom  10. i 11. rujna održano prvenstvo Hrvatske FITA u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza, Streličarskog kluba Kroatan Novigrad Dalmatinski i Streličarskog kluba Zadar. ROBERT BRNAD, član SK Brinje, osvojio 1. mjesto u stilu složenog luka i titulu državnog prvaka.

A.Š.