Noć muzeja u Kući Velebita u Krasnu

0

Nacionalni park “Sjeverni Velebit” ponovno će biti dio popularne kulturne manifestacije – Noći muzeja. Ovogodišnja 19. Noć muzeja, koja se fokusira na temu “Muzeji i nova publika”, održat će se u petak, 26. siječnja, u Kući Velebita u Krasnu. Program, koji traje od 12 do 20 sati, bit će otvoren za sve posjetitelje bez ikakve naknade.

Jedan od vrhunaca večeri bit će predstavljanje knjige “Tragom medvjeda”, autora Krunoslava Raca. Ova knjiga je plod dvadesetogodišnjeg istraživanja i predstavlja mješavinu autobiografskih elemenata i stručnog sadržaja. Kroz nju autor dijeli svoja bogata iskustva i znanja o medvjedima. Predstavljanje knjige zakazano je za 18 sati.

Osim književnog dijela, posjetitelji će imati priliku uživati i u drugim sadržajima. Među njima je i obilazak stalnog postava Kuće Velebita te izložba fotografija Ivana Vukušića, koja će dodatno obogatiti iskustvo posjetitelja. Ova Noć muzeja u Nacionalnom parku “Sjeverni Velebit” pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s bogatstvom i raznolikošću ove zaštićene prirodne lokacije.

L.O.