Nova EKO akcija u Novalji

0
Foto: Grad Novalja

U sklopu EKO akcije „Novalja 2021.“ TZ Grada Novalje vezano uz  projekt “Ulaganje u održivi razvoj ribarskog područja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu”, a koju provodi  LAGUR Tramuntana za sada ima odobrena sredstva u iznosu od 125 tisuća kuna. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji kojom se u travnju organizira čišćenja podmorja novaljskog akvatorija i priobalnog područja, što svake godine privuče veliki broj ronioca iz cijele Hrvatske.

Uz ovo idu i zanimljive radionice, zabavni program i bogata gastro ponuda čiji je naglasak na lokalnim specijalitetima. Osim na samom čišćenju naglasak ove priče je i u edukativnom dijelu akcije jer  se promiče zaštita podmorja i priobalja, zdravlje i kultura življenja.

Ovogodišnje izdanje Eko akcije bit će usmjereno na promociju novaljskog područja kao tradicionalnog ribarskog kraja te na poticanje suradnje ribarskog i turističkog sektora. Akcijom čišćenja podmorja Novalje 2021. želi se ukazati na značaj ribarske i pomorske baštine, uz istovremeno promicanje održivog razvoja, jačanja  svijesti o klimatskim promjenama.

L.O.