Novalja je čvrsto uz Domoljubnu koaliciju

Velika dvorana hotela „Liburnija“ u Novalji davala je jednaku sliku  već viđenu na svim predizbornim skupovima Domoljubne koalicije ovih dana  održanih diljem Ličko-senjske županije. Euforična atmosfera ispunjena povremeno frenetičnim pljeskom, raspoložena publika, ali i natiskivanje mnoštva pred vratima hotela  koji uz najbolju volju nisu mogli ući u krcatu dvoranu. Kandidat na koalicijskoj listi predvođenoj HDZ-om  Marijan Kustić u kratkom je vremenu kao prvi čovjek novaljskog HDZ-a  u potpunosti konsolidirao redove stranke, dajući joj novu snagu i još veći ugled. Dok se penjao do govornice pratili su ga skandiranje i pljesak uzavrele dvorane.

-Zahvaljujući našim braniteljima, našim vrijednim ljudima, kao i smjernicama našeg prvog hrvatskog predsjednika Novalja se izdigla u red najpoželjnijih turističkih destinacija u zemlji. No, nikako se ne možemo složiti s poreznom politikom, s reformama koje to nisu i koje guše poduzetnike i svakog našeg građanina. Novalju vidim kao grad koji zaslužuje više i bolje. Mi jesmo na otoku, ali ljudi nisu otok i za to se treba zdušno zalagati, rekao je između ostaloga kandidat za saborskog zastupnika Marijan Kustić izazvavši burno reagiranje okupljenih. Župan Milan Kolić ponovio je važnost ovih izbora jer vjeruje da će se pobjedom Domoljubne koalicije promijeniti maćehinski odnos aktualne Vlade prema Ličko-senjskoj županiji.

Nastavak ispod oglasa

-U ove pritekle godine nisu u našu županiju uložili gotovo ništa, za razliku od prethodne Vlade HDZ-a koja je u nas uložila više od 2 milijarde kuna. Ali za to je vrijeme ova Vlada bila „vješta“ u ukidanju svih povlastica građanima, povećanju poreza i  izbjegavanju znatnijih ulaganja na ove prostore, koji bi se svakako vratili kroz bolje gospodarstvo i kvalitetniji život građana., kazao he župan Milan Kolić. Da je aktualna Vlada najbolja za odlazak ustvrdio je s nekoliko primjera i predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović.

-Njihov slogan „Hrvatska raste“ od samog početka kampanje izaziva podsmjehe građana naše Domovine. Raste Hrvatska, ali u inozemstvu kamo  je 100 tisuća mladih ljudi  otjerala ova nesposobna vlast. Raste svakim danom unutarnji  i vanjski dug, raste broj građana koji su bankrotirali. Porezi su nam rasli svako malo. Opet raste broj nezaposlenih. Ako je to rast Hrvatske, onda zahvalimo Vladi Zorana Milanovića i iz Novalje, kao i ostalih gradova, poručimo da je vrijeme za njihov odlazak. Sa sobom će ponijeti i  sramnu titulu uvjerljivo najgore hrvatske Vlade u povijesti ove države, rekao je između ostaloga dr. Darko Milinović koji se zahvalio građanima Novalje na sudjelovanju  Domovinskom ratu gdje su se mnogi borili na ličkom ratištu.

L.O./fotoArt