Novalja – Prezentacija projekta SAFE-QUAKE

0

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Grad Novalja organizirali su u Gradskoj vijećnici prezentaciju projekta SAFE-QUAKE ”Unaprjeđivanje ponašanja populacije koja živi u urbanim sredinama s visokim seizmičkim rizikom, nakon katastrofe”.

Prisutni su dobili informacije o potresima, kako nastaju, kako se manifestiraju, jačinama potresa, seizmički aktivnim i manje aktivnim mjestima te kako reagirati u slučaju potresa.

SAFE-QUAKE (sigurnost u potresu) projekt se sufinancira sredstvima Europske unije unutar Financijskog instrumenta za civilnu zaštitu EU. Republika Hrvatska u ovom projektu sudjeluje temeljem projektnog ugovora potpisanog između Generalnog sekretarijata za izvanredne situacije Rumunjske i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Glavni ciljevi projekta SAFE-QUAKE su procjena razine znanja stanovništva o prvim mjerama nakon potresa, razmjena informacija, iskustva i rješenja između stručnog osoblja i stanovništva, povećati informiranost i pripremiti javnost o pravilnom postupanju za vrijeme i nakon potresa te promovirati sudjelovanje stanovništva u aktivnostima koje vode hitne službe i odgovorna tijela.

M.Š.