Novalja – prihvaćen prijedlog postavljanje video-kamera i ležećih policajaca

0

Novalja – U uredu gradonačelnika u Novalji održana je Sjednica Vijeća za prevenciju Grada Novalje. Na dnevnom redu bile su točke kojima su članovi Vijeća upoznati sa prevencijom kriminaliteta na području Grada Novalje te sa programom rada za buduće razdoblje.

Vijeće za prevenciju Grada Novalje čine: predsjednik Vijeća gradonačelnik Ivan Dabo, zamjenik predsjednika Željko Prenđa – predstavnik Policijske postaje Novalja, Aleksij Škunca – predstavnik odgojno-obrazovnog sustava, Hrvoje Tičić – predstavnik Doma zdravlja Novalja, Nives Dabo – predstavnik udruga te Natalija Dabo – predstavnik mladeži.

Oglas

Vijeće djeluje kao koordinirajuće tijelo u provođenju zajedničkih mjera svih sudionika u projektima i aktivnostima u prevenciji kriminaliteta i ostalih delikventnih ponašanja. Zadaća Vijeća je utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije s ciljem prevencije kriminaliteta i pružanja podrške nositeljima kriminalno-preventivnih aktivnosti.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog načelnika Policijske postaje Novalja Željka Prenđe a odnosi se na postavljanje video-kamera na najfrekventnijim mjestima u Novalji i postavljanje tzv. ležećih policajaca ispred Osnovne škole ”A. G. Matoša” u Novalji.

M.Š.