Novalja proslavila 30 godina statusa grada

Dana 16. travnja 1993. godine Grad Novalja je dobio status jedinice lokalne samouprave. Tim povodom, u petak je u Kulturnom centru “Gozdenica” održana svečana akademija s bogatim kulturnim i umjetničkim programom.

Gradonačelnik Ivan Dabo zaključio je da je ovaj dan, 16. travnja 1993. godine, stožerni dan za Grad Novalju jer su tada dobili svoju samostalnost. Svi koji su u proteklih 30 godina dali doprinos u razvoju grada, članovi osam saziva gradskog i općinskog vijeća, članovi gradskog poglavarstva, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, zamjenici gradonačelnika, svi članovi gradskih tvrtki, udruga i mjesnih odbora, kao i djelatnici Gradske uprave, dobili su zahvalu od gradonačelnika.

Nastavak ispod oglasa

Novalja je status samostalne jedinice lokalne samouprave – općine dobila po stupanju na snagu Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. 17. siječnja 1997. godine istim zakonom dobila je status grada, koji joj je donio vjetar u leđa i učinio je jednim od najvažnijih središta otoka Paga.

L.O.