Novalji dodjeljena Enargetska povelja UNDP-a

0

Novalja, 30. lipnja – Grad Novalja donio je odluku o provođenju programa Sustavnog gospodarenja energijom (SGE) na svom području u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNPD) i Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš.
Cilj ovog projekta je pomoć gradovima i županijama da steknu kontrolu nad potrošnjom energenata, postignu financijske uštede i zaštite okoliš.
Energetsku povelju su u nepunih godinu dana potpisali predstavnici 127 gradova i 20 županija. Grad Novalja potpisao je i Pismo namjere čime se je obvezao na aktivno provođenje SGE projekta. Do sada se je u SGE projekt aktivno uključilo 80 gradova i 19 županija.
Radi se u stvari o uspostavi registra zgrada u vlasništvi Grada, te uvođenju i korištenju Informacijskog sustava za gospodarenjem energijom, pomoću kojega se prikupljaju, pohranjuju i analiziraju podaci o potrošnji energije.
Danas je u prostorijama Grada održana i radionica na ovu temu na kojoj su sudjelovali predstavnici svih zgrada u vlasništvu Grada Novalje.
Ovom progodom gradonačelniku Novalje Ivanu Dabo uručena je Energetska povelja.

H.J./Grad Novalja

Oglas