Novi ugovor za nove kapacitete Državnog arhiva u Gospiću

0

U okviru Nacionalnog plana otpornosti i oporavka, investicija C2.2. R3-I2, „Unaprjeđenje digitalne infrastrukture i usluga javnog sektora razvojem nacionalnog arhivskog informacijskog sustava i jačanjem nacionalne mreže arhiva“, Državni arhiv u Gospiću, uz potporu Ministarstva kulture i medija, pokrenuo je projekt izgradnje pomoćnog arhivskog spremišta. Više o ovom projektu rekao nam je ravnatelj gospićkog Državnog arhiva dr. sc. Ivica Mataija.

-Njegovom realizacijom osnažit ćemo spremišni kapacitet, omogućiti redovito preuzimanje arhivskog gradiva iz pismohrana stvaratelja i na taj način stvarateljima gradiva smanjiti troškove čuvanja i pohrane te istovremeno poboljšati kvalitetu i razinu zaštite arhivskog gradiva i njegove dostupnosti. Svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji pomoćnog arhivskog spremišta Državnog arhiva u Gospiću, uz nazočnost državnog tajnika Ministarstva kulture i medija, dr. sc. Ivice Poljička, upriličit će se u Državnom arhivu u Gospiću, u ponedjeljak, 31. srpnja.

Svakako je riječ o događaju koji će formalno označiti početak realizacije projekta koji će dodatno osnažiti potencijale Državnog arhiva u Gospiću i svjedočiti strateškoj potpori Ministarstva kulture i medija razvoju i jačanju nacionalne mreže arhivskih ustanova, stoji u pozivu dr. sc. Ivice Mataije. Ugovor će biti vrijedan oko 300 tisuća eura.

L. O.