Novo vodstvo HSLS-a Otočac

1

Izborna skupština HSLS-a Ogranka Otočac održana je danas 5.veljače 2011. s početkom u 17,00 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu a na kojoj se okupilo oko 40-tak članova a kojoj su prisustvovali i predsjednik HSLS- a Darinko Kosor , politička tajnica Dorica Nikolić, te predsjednik županijske organizacije HSLS-a Ličko-senjske županije Jurica Jotić.

Nakon intoniranja himne i odavanja počasti palim hrvatskim braniteljima v.d.predsjednik ogranka HSLS-a Otočac Boris Pavelić otvorio je Izbornu skupštinu. Nakon izvješća verifikacijske komisije i prijedloga Poslovnika o radu skupštine i njegovo usvajanje, te usvajanje dnevnog reda i imenovanje Radnog predsjedništva uslijedila je pozdravna riječ gostiju.

Prvi se obratio predsjednik županijske organizacije HSLS-a Jurica Jotić koji je kazao: Naša stranka doživjela je znatne promjene, nismo niti ćemo biti ničiji privjesak, moramo ponovno HSLS dignuti na stare slave i ponos. Otočac je vrlo važan u županiji.Koliko ćemo se svi skupa založiti tako ćemo i ostvariti uspjeh na izborima. Nadam se da ćemo ostvariti zajednički dobar rezultat na budućim izborima. Realno je za očekivati da HSLS zauzme nekoliko vjećničkih mjesta u Gradu Otočcu.

Potom se prisutnima obratio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je kazao: Znamo da su teška vremena, danas se teško živi. Mi smo i krivci za ovakvo stanje u RH, moramo svaki dati svoj doprinos. Mlađi se moraju baviti politikom i angažirati se. Mi smo prva Hrvatska stranka u RH, a osnivači su bili Vlado Gotovac i Dražen Budiša. Prije par dana u Vukovaru smo bili cijelo vodstvo HSLS-a . Hrvatski branitelji nisu nam rekli ni jednu ružnu riječ, dok je pojedine ministre čuvalo i 15-tak tjelohranitelja od hrvatskih branitelja. Danas moramo odlučivati o strategiji za bolju Hrvatsku. Moramo izići iz ove teške moralne i gospodarske krize. Male političke stranke imaju izlaz iz ove krize. Ova vlada nema nikakva rješenja za izlazak iz krize. Ni lijeva koalicija nema nikakav program ni rješenja. HSLS je izabrao put „ kad si sam nemaš što izgubiti „ .
Ako hoćete se zaposliti budite članovi HDZ-a, a ako hoćete nešto dobro napraviti sebi i djeci budite članovi HSLS-a. Lika je specifična sredina. HSLS nema političkih neprijatelja. Mi nismo prešli u lijevu koaliciju iako smo imali otvorenu ponudu za tri mandata. Moramo imati ljude koji će čvrsto zastupati svoje stavove. Ne želimo izlaziti u koaliciji na izbore. Sutra su izbori u Vukovaru i sutra ćemo osigurati jedan ili dva mandata, to ćemo slaviti zajedno. Znam da nije lako biti liberal u Lici. Svima koji će biti izabrani želim puno sreće i širite ideju liberala. Nadam se da ćemo za godinu dana moći bolje raspravljati o HSLS-u.

Nakon izvješća vd.predsjednika ogranka HSLS-a Borisa Pavelić o dosadašnjem radu, prišlo se izboru za dužnosti i članstvo u tijelima ogranka HSLS-a.
Tako je za predsjednika ogranka HSLS-a Otočac izabran Milan Sigurnjak, za dopredsjednike Petar Brajković i Mile Jerbić, za tajnicu Ana Marija Rajković te za rizničara Vesna Tonković. U Izvršni odbor izabrani su Željko Abramović, Petar Amić i Boris Pavelić, a u Nadzorni odbor Milan Bogdanić, Snježana Ivoš i Zvonko Svalina.

Na kraju Izborne skupštine okupljenima se obratio novoizabrani predsjednik Ogranka HSLS-a Otočac ing.Milan Sigurnjak.

Osobito mi je čast biti na čelu HSLS-a Otočac. Liberali u Otočcu sada imaju oko 60- tak članova, nadam se i vašoj podršci i masovnijem učlanjenju u HSLS. Grad Otočac ima manje od tisuću zaposlenih, ne smijemo klonuti duhom, moramo pristupiti novim idejama. Svjedoci smo kamo i kuda Grad Otočac ide. Kako zaustaviti to ? Izgubili smo Općinski sud a uskoro ćemo i Prekršajni sud. Moramo zaustaviti centralizaciju subjekata. Budući cilj je osigurati radna mjesta mladima i spriječiti njihov odlazak iz Otočca. Moramo oživiti aerodrom, izgraditi vjetrenjače, otvoriti nove pogone punionice vode. Svjedoci smo da radove za potrebe Grada Otočca izvode izvođači koji nisu sa ovih prostora nego iz drugih gradova RH. Stojim na raspolaganju svima a pogotovo hrvatskim braniteljima. Nesmijemo skrštenih ruku gledati da naši mladi nemaju zaposlenja – zaključio je ing.Sigurnjak.

/ bib /