Novouređena plaža u Ribarici spremna za nadolazeću turističku sezonu

0

Ličko-senjski župan Ernest Petry i načelnik Karlobaga Boris Smojver danas su obišli novouređenu plažu u naselju Ribarica. Ova plaža, dužine 90 metara, predstavlja značajnu investiciju za općinu Karlobag i njezine mještane, kao i za brojne turiste koji posjećuju ovo područje.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 230 tisuća eura. Od toga je Ministarstvo mora i prometa osiguralo 150 tisuća eura, dok je Ličko-senjska županija pridonijela sa 60 tisuća eura. Ostatak sredstava osigurala je Općina Karlobag iz vlastitog proračuna. Uređenje plaže uključivalo je radove na proširenju i uređenju obalnog pojasa, postavljanje nove infrastrukture te poboljšanje pristupačnosti za sve posjetitelje.

Ova novouređena plaža samo je dio šireg plana investicija i radova koje Općina Karlobag provodi kako bi se što bolje pripremila za nadolazeću turističku sezonu. Osim uređenja plaža, planovi uključuju i obnovu javnih površina, poboljšanje komunalne infrastrukture te razvoj dodatnih turističkih sadržaja koji će obogatiti ponudu ovog kraja i privući još veći broj posjetitelja.

Župan Petry izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te istaknuo važnost ovakvih investicija za razvoj lokalne zajednice i jačanje turističke ponude Ličko-senjske županije. Načelnik Smojver zahvalio je svim uključenim stranama na suradnji i podršci, te naglasio kako su ovakvi projekti ključni za dugoročni razvoj i prosperitet Karlobaga i okolnih naselja.

Obilazak plaže završio je zajedničkim fotografiranjem i kratkim druženjem s mještanima koji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom plaže.

L.O.