NP Plitvička jezera nadomak novog rekorda

Plitvice

Ovi lijepi i topli dani ličke jeseni idealni su za boravak u prirodi. To se na poseban način odrazilo na posjetu NP Plitvička jezera proteklih dana. Park je bio u znaku punih izletničkih staza, električni brodovi su vozili bez prestanka i prepuni su bili panoramski vlakići pa su samo potvrdili pretpostavke o iznimno uspješnoj turističkoj sezoni koja se ove godine uvelike produljila. Rekao nam je to glasnogovornik JU NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.

-Računajući sa zadnjim vikendom dosegnuli smo broj od 1.133 000 posjetitelja, uz dobre najave do konca mjeseca studenog koji svakako obećava. Samo protekloga, produljenog vikenda posjetilo nas je 12 700 gostiju. Ono što nas posebno oduševljava jest činjenica da su to uglavnom bili domaći gosti, uglavnom obitelji s malom djecom. Tek je zanemarivo bilo stranaca, pri čemu treba istaknuti posjetitelje iz Slovenije.
Narednih pet mjeseci cijena ulaznica za odrasle snižena je na 80 kuna po osobi, što je svakako dodatni motiv da bi se nastavila i intenzivirala odlična dinamika posjeta nacionalnom parku.
Doista je ovih dana bilo impresivno gledati obitelji s malom djecom koje su u malenim drvenim čamcima doslovno osvojile naše najveće jezero Kozjak, kazao nam je glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić.
Ovako se nebrojeno puta dokazalo da NP Plitvička jezera ima svoje štovatelje tijekom cijele sezone i u svim godišnjim dobima.

L. O.