Obilježavanje 120. obljetnice smrti dr. Ante Starčevića

U povodu obilježavanja 120. obljetnice smrti Oca Domovine dr. Ante Starčevića, koji se rodio u Velikom Žitniku kraj Gospića, a čiji datum rođenja 23. svibnja naša Županija slavi kao svoj Dan, izaslanstvo Ličko-senjske županije u ime župana Milana Kolića dana 26. veljače posjetilo je Spomen dom dr. Ante Starčevića, položilo spomen vijenac i zapalilo svijeće kod njegove biste u znak zahvalnosti i vječnog spomena na velikog hrvatskog političara i ideologa.
Poseban značaj ovoj obljetnici iskazati će se postavljanjem izložbe posvećene životu i djelu dr. Ante Starčevića u izložbenom prostoru Autobusnog kolodvora u Zagrebu u organizaciji Državnog arhiva Gospić i suradnji s Ličko-senjskom županijom i Zagrebačkim holdingom d.o.o.
Izložba čijem otvorenju će u nedjelju 28. veljače u ime Župana nazočiti zamjenik Sanjin Rukavina biti će otvorena do 28. travnja 2016. godine te se pozivaju svi koji su u mogućnosti da posjete izložbu.
Za Hrvate Otac Domovine dr. Ante Starčević jest ponos hrvatskog naroda koji je nadahnuo buduće naraštaje vjerom i snagom u samostalnu i suverenu državu, u narod svjestan svojeg povijesnog identiteta i kulturne snage.

L.O./KŽ

Nastavak ispod oglasa