Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj

0

Danas, 24. rujna Policijska uprava ličko-senjska obilježila je Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. U katedrali Blažene Djevice Marije u Gospiću služena je Sveta misa zadušnica za poginule policajce, nakon koje su kod središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću i na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, na Plirtvicama položeni  vijenci i zapaljene svijeće.
Kod središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću vijence su položili i zapalili svijeće načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković sa suradnicima, župan Ličko-senjske županije Milan Jurković sa izaslanstvom županije i predstavnicima Grada Gospića na čelu sa gradonačelnikom Milanom Kolićem, gradonačelnik Grada Senja  Darko Nekić, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u Plitvicama vijence su položili i zapalili svijeće načelnik Policijske uprave ličko-senjske sa suradnicima i načelnik Općine Plitvička Jezera Ivicom Kukuruzović sa suradnicima.
Nakon polaganja vijenaca kod središnjeg križa u Gospiću, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković održao je svečani kolegij sa rukovoditeljima ustrojstvenih jedinica.
Na sam dan Sv. Mihovila izaslanstvo Policijske uprave ličko-senjske obići će sve pojedinačne grobove u mjesnim grobljima gdje su pokopani poginuli policajci.

MUP

Oglas