Obnova vjere i zajedništva: Vazmeno trodnevlje u Senju

0

U srcu starog grada Senja, usred svečanosti koja obilježava kršćansku vjeru, vazmeno trodnevlje proslavljeno je s posebnom pobožnošću u katedrali sv. Marije. Ovogodišnje obrede predvodio je senjski župnik, mons. dr. Richard Pavlić, koji je tom prigodom izrazio svoju zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos ovom radosnom događaju.

Mons. Pavlić posebno je istaknuo važnost ministranata, čiji je trud omogućio da liturgijska slavlja zasjaje punim sjajem, ali i rad župnog Caritasa te udruge „Mrva sriće“ koji se neumorno brinu za one u potrebi unutar zajednice.

Oglas

U svojoj vazmenoj propovijedi, mons. Pavlić podijelio je s prisutnima poučne priče o tri osobe uskrsnog jutra, naglasivši lekcije vjere koje se mogu izvući iz njihovih iskustava. Govorio je o „šutnji“ Božjoj koja se može usporediti s prazninom groba, u kojem Marija Magdalena traži smisao u beznadnim trenucima. Pritom je naglasio Petrovu šutnju i strpljivost kao vodilje kroz životne i vjerske izazove te “ljubljenog učenika” koji nas uči da srcem slušamo i gledamo, prepoznajući da ljubav i život nikada ne prestaju.

Ovogodišnje proslave Uskrsa u Senju ostat će zapamćena po snažnim porukama vjere, zajedništva i nade, podsjećajući sve prisutne na temeljne vrijednosti koje nas vode kroz život.

L.O.