Očekuje nas hladno i vjetrovito vrijeme!

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Više oblaka bit će ujutro na južnom Jadranu, gdje može pasti i malo kiše. U noći i ujutro na kopnu mraz i mjestimice magla, a duž obale će puhati umjerena i jaka bura. U nastavku tjedna relativno stabilno, ali i hladno, osobito u unutrašnjosti, gdje će u noći i ujutro biti mraza i mjestimične magle. Bura na Jadranu puhat će uglavnom do srijede, javlja HRT.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u ponedjeljak će biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te uglavnom suho. U noći i ujutro mjestimice slab mraz i kratkotrajna magla. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0 °C, a dnevna između 1 i 3 °C.

Nastavak ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano i hladnije nego u nedjelju. Ujutro mraz i mjestimice magla ili niska naoblaka. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura između -4 i -2 °C, a najviša dnevna od 2 do 4 °C.

I na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Uz obalu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Noć i jutro u gorju i unutrašnosti Istre vrlo hladni s temperaturom i oko -8 °C, dok će uz obalu biti od 2 do 6 °C. Dnevna temperatura od -1 do 2 °C, a na sjevernom Jadranu između 8 i 10 °C.

U Dalmaciji, i na moru i u njezinoj unutrašnjosti pretežno sunčano, ali i vjetrovito, s umjerenom i jakom, na udare i olujnom burom. Dnevna temperatura zraka od 8 do 10 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje još i ujutro uz umjerenu naoblaku mjestimice može pasti i malo kiše. Tijekom dana djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Idućih dana u unutrašnjosti većinom stabilno i osjetno hladnije. Tijekom dana djelomice sunčano, a u noći i ujutro mraz i mjestimice magla. Bit će uglavnom suho. Malo snijega može pasti ponajprije u gorskim krajevima, u četvrtak i u području uz granicu s Mađarskom, a potkraj tjedna uglavnom u istočnim krajevima.

Na Jadranu u nastavku tjedna barem djelomice sunčano i do srijede vjetrovito te hladnije nego prošlih dana. Potkraj tjedna uz prolazno više oblaka mjestimice može biti i kiše. Puhat će umjerena i jaka bura, koja će u srijedu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, u subotu ponegdje vjerojatno i jak.

HRT/DHMZ