Očekuje nas stabilnije vrijeme, od četvrtka temperature ponovno iznad 30 °C

0

Nakon osvježenja i mjestične kiše, ponegdje i nevremena, na Jadranu i jake bure i tramontane, sljedećih će dana u većini Hrvatske ponovno biti stabilnije i sunčanije, uz slabljenje vjetra, te toplije, od sredine tjedna ponovno većinom i vruće.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Oblačnije na krajnjem istoku, gdje ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutranja temperatura zraka od 13 do 15 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, povremeno s malom do umjerenom naoblakom. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla ili sumaglica. Vjetar slab
do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutro još malo svježije od nedjeljnoga, a dnevna temperatura zraka bez znatnije promjene – niža od prosječne ovog dijela kolovoza.

U gorskim krajevima jutro svježe, nekima i prohladno, ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Danju djelomice sunčano i uglavnom suho. Na sjeverom Jadranu pretežno sunčano, ali i vjetrovito, uz umjerenu i jaku, podno Velebita i olujnu buru, koja bi od sredine dana trebala slabjeti. Najviša temperatura u gorju do 22 °C, a na moru oko 28 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali i vjetrovito, osobito u noći  i prijepodne, kada će puhati umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura i tramontana. Prema večeri slabljenje vjetra. Jutarnja temperatura od 19 do 23 °C, a najviša dnevna između 28 i 31 °C.

Podjednaki će vremenski uvjeti biti i na jugu Hrvatske – ujutro i prijepodne još ponegdje umjerena naoblaka, ali uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura i tramontana, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. More umjereno valovito i valovito, temperature malo niže nego prošlih dana.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano. Jutra će biti razmjerno svježa, ponegdje uz kratkotrajnu maglu ili sumaglicu. Dnevna temperatura zraka u postupnom porastu, od četvrtka ponovno uglavnom viša od 30 °C.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U utorak će još puhati umjerena i jaka bura, a zatim većinom slab vjetar s mora, zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom sjeverozapadnjak.

L.O.