Odlični turistički rezultati u Otočcu

5

OTOČAC – U prvih sedam mjeseci na području grada Otočca ostvareno je 45 % više dolazaka i 26 % više noćenja, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Otočca.

U odnosu na 2011. kada je u srpnju bilo ukupno 1.582 dolaska, ove godine je zabilježeno 1.612 dolaska ili porast od 2 %. Noćenja imaju uzlaznu putanju sa lanjskih 3.009 srpanj u Otočcu završavaju s brojkom od 3.348 ili 11% više.

U dolascima i noćenjima prednjače stranci Talijani, Francuzi, Austrijanci , Nijemci, Poljaci, Česi, Japanci, Kinezi i Mađari.

Podaci za srpanj su; Utočište za mlade medvjede u Kuterevu posjetilo je cca 3.300 posjetitelja, Turističko informativni punkt na Majerovom vrilu u Sincu u kome je ove godine Suvenirnica gđe Jadranke Kraljić te udruge Gačanka i Sinčaranka posjetila su cca 2.500 posjetitelja , a Hrvatski centar za autohtone vrste ribe i rakova krških voda bilježi ukupno 149 prodanih ulaznica. Poduzeće Gacka d.o.o. od početka ribolovne sezone ima ukupno prodanih 970 ulaznica.

Slogan „Gacka na dlanu“ koji predstavlja povezanost Gacke sa ostalim dijelovima Hrvatske očito pronalazi put prema posjetiteljima.

LO