Održan 9. malonogometni turnir “Marakana gori”

0

U organizaciji Udruge građana “Marakana Gospić”, koja djeluje od 2014. godine, danas je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održan 9. po redu turnir u malom nogometu za klince u dvije kategorije pod nazivom “Marakana gori”.

Kao i prethodnih godina i ove godine dokazalo se da je Marakana bila i ostala legendarni gospićki kvart u kojem se uvijek igrao dobar nogomet, gdje su se od davne 1958., odnosno od održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, igrale nogometne utakmice između gospićkih kvartovskih ekipa, koja tradicija je sačuvana do današnjih dana.

Oglas

U sklopu malonogometnog turnira za klince sudjelovalo je 10 ekipa za koje su organizirani turniri u dvije dobne skupine.

Cilj turnira je da se sačuva gospićka tradicija igranja malog nogometa između kvartovskih ekipa te što veći angažman mladih u svim sportovima na području grada, ali kroz svoj angažman udruzi je cilj da se sportske aktivnosti valoriziraju i drugim mjesta županije.

Utakmice odigrane na Marakani uvijek su imale i svoju drugu stranu priče te su se prepričavale među generacijama jer samo je jedna bila i ostala gospićka Marakana.

Na ovogodišnjem turniru koji se radi vremenskih uvjeta održao u Gradskoj sportskoj dvorani sudjelovalo je 10 ekipa koje su se natjecale u dvije dobne skupine.

Mlađa dobna skupina (6 ekipa):

– NK Gospić 1991. – početnici 1

– NK Gospić 1991. – početnici 2

– NK Gospić 1991. – početnici 3

– NK Gospić 1991. – papaline

– NK Croatia ‘92. – početnici 1

– NK Croatia ‘92. – početnici 2

1. mjesto: NK Gospić 1991. – početnici 1

2. ⁠mjesto: NK Croatia ‘92. – početnici 2

3. ⁠mjesto: NK Gospić 1991. – papaline

Starija dobna skupina (4 ekipe):

– Marakana Gospić

– Lika 95

– Lika Boys

– Lika Croatia

1. mjesto: Lika Boys

2. ⁠mjesto: Lika 95

3. ⁠mjesto: Marakana Gospić

Medalje najboljim ekipama dodijelili su članovi udruge “Marakane Gospić”, Nikica Asić za treća mjesta, Danijel Tušak i Dane Šimić za druga mjesta te ličko-senjski župan Ernest Petry za prva osvojena mjesta.

L.O.