Održan susret ministranata Gospićko-senjske biskupije

0

U Ogulinu je u utorak započeo susret ministranata Gospićko-senjske biskupije, koji je okupio dvjestotinjak mladih. Događaj je otvoren misom koju je predvodio dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. Richard Pavlić, uz koncelebraciju petnaest svećenika. Mons. Pavlić je tijekom propovijedi govorio o proroku Samuelu, ističući važnost poslušnosti i svjesnosti da Bog sluša svakog pojedinca.

Nakon mise, susret je nastavljen u župnoj dvorani sv. Križa, gdje je održan ministrantski kviz. Kviz je uključivao četiri razine: pisanu provjeru, slaganje liturgijskog ruha, dijelove liturgijske godine i slaganje puzzla s događajem iz Svetog pisma. Ekipa iz župe Uzvišenja Blažene Djevice Marije Ogulinske Oštarije odnijela je pobjedu u tom segmentu natjecanja.

Popodnevni dio programa obilježile su sportske aktivnosti u kojima su se kroz različite igre natjecale brojne ekipe. Najzabavniji dio bio je nogometni turnir, gdje su najmlađi ministranti iz župe sv. Jurja Gračac odnijeli pobjedu, dok su stariji ministranti iz župe Presvetog Trojstva Otočac također bili najbolji u svojoj kategoriji.

Susret je bio prilika za druženje, natjecanje, ali i duhovno osnaživanje mladih ministranata koji su kroz igru i molitvu jačali svoju vjeru i zajedništvo.

L.O.