U Splitu održan veliki skup HDZ-a uz nazočnost brojnih članova iz Ličko-senjske županije

0

U prepunoj dvorani “Gripe” u Splitu danas je održan predizborni skup povodom predstojećih Izbora članova u Europski parlament.

Uz predsjednika HDZ-a, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u trećem mandatu te nositelja liste HDZ-a za Izbore članova u Europski parlament Andreja Plenkovića i svih kandidata s liste te brojnih visokih dužnosnika i uzvanika, skupu je nazočila i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, te predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, kao i predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen zahvalila se premijeru Andreju Plenkoviću te istaknula da Hrvatska ima vrlo snažan glas u Europskoj uniji, naglasivši da je upravo na inicijativu Andreja Plenkovića demografija dobila vlastiti resor u Europskoj komisiji.
Zahvaljujući nepokolebljivom zauzimanju Hrvatske i premijera Plenkovića otvoreni su pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom.
Zajedno, rame uz rame, i u ovoj kampanji radimo za jaku Europu koja štiti demokraciju, promiče prosperitet i učvršćuje sigurnost.

Andrej Plenković zahvalio se predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen jer je u svim ključnim trenucima bila uz Hrvatsku, u gospodarskom oporavku nakon pandemije COVID 19, pri ulasku u Schengen i Eurozonu, u obnovi nakon potresa, kao i kod otvaranja pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

– Uz pomoć europskih sredstava izgradili smo i Pelješki most i LNG terminal na Krku, a i sada realiziramo još niz kapitalnih projekata. Uz golemi novac iz EU fondova, Hrvatska je u ovih 8 godina skočila sa 62 % prosjeka razvijenosti EU-a na čak 76 %, dok u idućem mandatu naše Vlade idemo na 82 % razvijenosti, kazao je Plenković.

Županijska organizacija HDZ-a Ličko-senjske županije s brojnim izaslanstvom sudjelovala je na skupu u Splitu te će u nadolazećim tjednima sve gradske i općinske organizacije HDZ-a na čelu s predsjednikom Županijske organizacije Ernestom Petryjem terenski odraditi i dati snažnu podršku Predsjedniku Vlade RH i Predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću u nadolazećim izborima članova u Europski parlament.

L.O.