Održana 8. biciklijada „Uspon na Zavižan 2010“

0

„Uspon na Zavižan 2010“ (od 0 do 1594) naziv je tradicionalne biciklističke utrke koja je proteklog vikenda održana po osmi puta. U utrci je sudjelovalo 238 biciklista iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Jedan dio biciklista je utrku započeo sa starta broj 1 koji je bio postavljen na 0 metara nadmorske visine u Senju, a drugi dio sa starta broj 2 u Oltarima, na 940 metara nadmorske visine.

Od žena koje su utrku započele u Senju, prva tri mjesta redom su zauzele: Teja Lapanja iz Škofje Loke, Nataša Kovačić iz Matulja i Antonela Ferenčić iz Pazina, dok su najbrže biciklistice od Oltara do Zavižana bile: Svetlana Barać iz Pule, Miranda Kranjčević i Ivana Dujmović iz Otočca.

Oglas

U muškoj konkurenciji, najbrži biciklisti koji su startali u Senju bili su: Primož Koražija iz Poljčane, Marko Jerković iz Bribira i Krešimir Franić iz Rijeke, dok su Damir Cvitković iz Otočca, Vladimir Spasić iz Zagreba i Alen Tomasov iz Crikvenice redom zauzeli prva tri mjesta od biciklista koji su krenuli sa starta broj 2.

I ove godine uspješnim organizatorima biciklijade pokazali su se Brdsko biciklistički klub Senj, Turistička zajednica Grada Senja, Nacionalni park Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit.

A.P.