Održana 8. sjednica Vijeća za prevenciju grada Otočca

4

Dana 21.11.2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Otočca s početkom u 10,00 sati održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca.

Sjednicom je rukovodio predsjednik Vijeća za prevenciju Mario Barković, a pored članova Vijeća na sjednici je nazočio gosp. Joso Živković pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić. Na sjednici su razmotrene dvije točke dnevnog reda i to: Mogućnost postavljanja video nadzora u Gradu Otočcu i Sustav uzbunjivanja u školama – provođenje vježbe.

Po pitanju prve točke dnevnog reda na prijedlog i inicijativu zamjenika predsjednika Vijeća za prevenciju gosp. Mladena Kranjčevića za postavljanje vido nadzora u Gradu Otočcu Vijeće za prevenciju donijelo je zaključak da je video nadzor u gradu itekako potreban, po tom prijedlogu obavijestiti medije HRO, internet televiziju TV Loki da provedu anketu među građanima kako bi se na taj način spoznao interes javnog mnijenja. Ukoliko javnost da pozitivno mišljenje na gore spomenuti prijedlog Vijeće za prevenciju Grada Otočca predložiti će Gradskom vijeću Grada Otočca na realizaciju istog.

Po pitanju druge točke dnevnog reda obrazloženje je dao gosp. Marinko Krmec, nakon čega je Vijeće za prevenciju donijelo zaključke da će se održati edukativna predavanja i vježbe za učenike i zaposlenike : vrtića, osnovne i srednje škole kao i u javnim ustanovama na području grada. Također u proljeće će se održati vježba bez najave da se može točno utvrditi spremnost na iznenadne opasne događaje, imenovati će se članovi Stožera za provođenje spomenute vježbe te će se na sljedećoj sjednici Vijeća za prevenciju utvrditi što je odrađeno i koji su rezultati vježbe.

Po točkom možebitno – razno prisutni članovi Vijeća za prevenciju raspravljali su o nesretnom slučaju koji se dogodio u petak 18.11.2011.godine u kojem je dvanaestogodišnji dječak aktivirao eksplozivnu napravu, te zadobio teške tjelesne povrede. Prema nesretnom događaju Vijeće za prevenciju donijelo je slijedeće zaključke: U emisiju HRO-a Sastanak s razlogom- još jednom upozoriti djecu i roditelje o opasnostima koje sa sobom donose eksplozivna sredstva -gosti emisije ravnateljica osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac gđa. Lucija Sekula i načelnik Policijske postaje Otočac gosp. Mladen Kranjčević.

U suradnji sa Internet televizijom Tv Loki i Crvenim križem Otočac – snimiti će se edukativni film na temu posljedice od eksplozivnih i pirotehničkih sredstava. Vijeće za prevenciju Grada Otočca Gradskom vijeću Grada Otočca predložiti će da se u slijedećoj proračunskoj godini osiguraju određena sredstva kako bi rad Vijeća za prevenciju bio učinkovit i produktivan.

JC