Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

0

Gospić – Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića prihvaćena je odluka o privremenom financiranju Grada Gospića u prvom tromjesečju 2012. godine.  Na sjednici je predložen dnevni red od osam točaka. Razmatralo  se je o ugroženost od požara, uređivanju prometa, izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi te odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Gospića i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika.

Sjednica Gradskog vijeća započela je pitanjima vijećnika SDP-a Nikole Marasa koji se je zanimao hoće li za potrebe gradske uprave i ove godine biti unajmljeno vozilo te na što je dogradonačelnik Đorđe Gvozdanović potrošio pola milijuna kuna koje su prema Marasovim navodima bili dodjeljeni srpskoj nacionalnoj manjini koja je imala svoje dogradonačelnike.

Gradonačelnik Kolić je odgovorio kako Grad Gospić unajmljuje vozilo samo u slučaju kada vremenski uvjeti to uvjetuju,  a dogradonačelnik Gvozdanović je kazao kako nikakav novac nije primio te kako ga “birtijske priče” ne zanimaju.

Sjednica je nastavljena u vrlo žustrom tonu, te se nisu štedile oštre riječi s obje strane. Nikola Maras je ponovno kritizirao kanalizacijski sustav te istaknuo kako je zona poslovne namjene mazanje očiju javnosti.

Nakon sjednice gradonačelnik je okupljenim vjećnicama i vjećnicima uručio prigodne darove te zaželio najljepše želje u nadolazećim blagdanima.

hj