Održana sjednica Stožera civilne zaštite Lovinac

0

Svi sudionici priče o gašenju šumskih požara neprestano su na terenu. Ne pitajući za radno vrijeme, uvjete rada ili bilo kakve beneficije, gasitelji koji djeluju na području Velebita iznad Lovinca okupili su se oko Stožera civilne zaštite Općine Lovinac. Zapovjednik DVD-a „Velebit“ iz Lovinca Andrija Ostović predsjednik je Stožera.

-Zahvaljujući Općini Lovinac dobili smo za rad Stožera posebnu prostoriju i telefonski broj 665-243, tako da nas građani mogu kontaktirati. Na sastanku Stožera večeras su bili: načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić, predsjednik Općinskog vijeća Josip Vrkljan-Jotan, pročelnik PUZS iz Gospića Joso Živković, vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željo Šoša, Upravitelj šumarije Sveti Rok Branimir Mikić, iz ambilante Lovinac dr. Zlatko Duvnjak, Tomo Rukavina iz Parka prirode Velebit i GSS-a Stanice Gospić, Vlado Brkljačić iz GD Crvenog križa Gospić i Ivica Pavelić iz PP Gospić. Definirali smo sadašnju situaciju na požarištima i dogovorili djelovanja za sutra. Požari su još uvijek aktivni, ali pod kontrolom gasitelja, rekao nam je zapovjednik DVD-a Velebit Andrija Osotvić.

Pomoć gasiteljima svakako je dobro došla. Svatko tko želi pomoći treba se obratiti na broj Stožera 665-243, odnosno predsjedniku Stožera Andriji Ostoviću. Isto se odnosi i na medije koji žele obići požarište kako bi snimili akcije gašenja.

M.S.