Okusi, boje i zvuci tradicije: Otočac poziva na 19. Eko Etno Gacka

Približava se vrijeme za nezaobilazni događaj na turističkoj karti Hrvatske – 19. po redu Eko Etno Gacka manifestaciju. Ovaj spektakl gastronomije i tradicije, koju organizira Turistička zajednica Grada Otočca, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, uz financijsku potporu Ličko-senjske županije, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Grada Otočca.

Očekuje se da će ovogodišnja manifestacija, poznata po svom izložbeno-prodajnom i natjecateljskom karakteru, okupiti nekoliko tisuća posjetitelja, čineći je najvećom i najposjećenijom manifestacijom u gradu Otočcu.

Nastavak ispod oglasa

Dobitnica brojnih nagrada, među kojima su priznanje Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ za najbolju ruralno turističku manifestaciju, te nagrada “Simply the best” Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia za kvalitetu manifestacije, Eko Etno Gacka je također dobitnica velike zlatne medalje za visoku kvalitetu organizacije na 53. Novosadskom sajmu turizma 2022. godine.

Za ovogodišnju manifestaciju prijavljeno je preko 50 proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske te 41 tim za kuhanje kotlića, uključujući ekipe iz Otočca, Visa, Imotskog, Siska, Gospića, pa čak i timove predvođene županom i zamjenicom župana Ličko-senjske županije.

Očekuje nas dva dana bogatog programa, od izložbi i prodaje lokalnih proizvoda, radionica, kuhanja, ocjenjivanja jela, nastupa raznih bendova, pa sve do koncerta popularne pjevačice Maje Šuput.

Zabilježite datume 28. i 29. srpnja i odazovite se na Eko Etno Gacka manifestaciju u gradskom parku u Otočcu. Čekaju vas izvrsna atmosfera, bogat zabavni program i mnoštvo ukusnih specijaliteta.

L.O.