Općina Brinje poziva građane na dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja

0

Općina Brinje je otvorila poziv za prijedloge kandidata koji bi mogli biti nagrađeni javnim priznanjima za svoja izvanredna postignuća i doprinose u različitim sektorima koji su od značaja za razvoj i ugled ove lokalne zajednice. Uz medalje, plakete, povelje i zahvalnice, priznanja se dodjeljuju pojedincima i pravnim osobama za izuzetne uspjehe u gospodarstvu, znanosti, kulturi, sportu, socijalnoj skrbi, obrazovanju i mnogim drugim područjima.

Javna priznanja, koja se dodjeljuju svake godine, namijenjena su onima koji su svojim radom značajno doprinijeli lokalnoj zajednici. Priznanja variraju od medalja za dugotrajnu djelatnost do zahvalnica za jednokratne uspjehe. Općina poziva građane, udruge i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge najkasnije do 21. lipnja 2024.

Prijedlog za dodjelu priznanja mora sadržavati detaljne podatke o kandidatu i obrazloženje postignuća, kao i dokumentaciju koja potvrđuje rezultate rada kandidata. Ukoliko Općinsko vijeće to zahtijeva, podnositelji prijedloga mogu biti pozvani da dostave dodatne informacije.

Odluka o dodjeli priznanja donijet će se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja će biti održana povodom Dana općine, kada će priznanja biti i uručena zaslužnim kandidatima.

L.O.