Općinu Brinje ni korona nije zaustavila!

Iza nas je godina teška u svakom pogledu. Posebice u onom zdravstvenom i gospodarskom. Kako je ona izgledala na području Općine Brinje pojasnio nam je načelnik Zlatko Fumić.

-Unatoč situaciji u kojoj smo se svi neočekivano našli, godinu na izmaku bih ocijenio jako pozitivno i vrlo radnom i uspješnom godinom na poslovnom planu. Situacija koju je uzrokovao Covid-19 nije u velikoj mjeri utjecala na rad Općine Brinje. Bili smo vrlo aktivni po pisanju i prijavljivanju projekata te smo u tekućoj godini proveli niz važnih projekata za gospodarski i socijalni razvoj same Općine. 

Nastavak ispod oglasa

-Koji projekt biste izdvojili za ovu prigodu?

-Svakako kao najvažniji projekt koji će imati veliki utjecaj na Općinu Brinje i s kojim sam izrazito ponosan je gradnja tržnice čiji se završetak radova za prvu fazu očekuje do kraja ove godine. Također moram izdvojiti kako sam ponosan na zapošljavanje 20 žena kroz projekt „Zaželi“ što predstavlja velik dobitak za našu zajednicu. Također vodimo brigu o svim segmentima u lokalnoj zajednici skrbimo o djeci, mladima, starijima i nemoćnima, gradimo novu i održavamo postojeću komunalnu infrastrukturu u vidu nerazvrstanih cesta, javne rasvjete, rekonstrukcija centralnog groblja, gradnja i rekonstrukcija vodovodnih mreža.

U konačnici Općina Brinja uspješno je prevladala svaku zapreku uzrokovanu Covid – 19 situacijom i uspjela realizirati ciljeve i projekte planirane za 2020. godinu. Kao načelnik Općine Brinje nastojat ću ustrajati u realizaciji svih predviđenih projekata u 2021. kojih je jako puno, a posebno onih koji su bitni za poboljšanje kvalitete života svih naših sumještana.

-U kojoj su mjeri građani na području Brinja prepoznali Vaš rad i tima na čijem ste čelu?

-U svom radu sa svojim suradnicima i dalje stojim na raspolaganju lokalnoj zajednici i svim stanovnicima Općine Brinje. Nadam da sam svojom predanošću i radom opravdao ukazano mi povjerenje, rekao nam je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

M.S.