Oš dr. Franje Tuđmana u Korenici dobila ravnatelja iz Otočca

11

Školski odbor Oš dr.Franje Tuđmana u Korenici jučer je izglasovao u petom natječaju novog ravnatelja prof.Boška Lončar, nastavnika TZK-a iz Otočca, na dužnost ravnatelja u 50 km udaljenoj Korenici. Kandidati su bili Željka Uremović, pedagog Oš dr.Franje Tuđmana i zadnjih mjesec dana v.d. ravnateljica u istoimenoj školi, Ljiljana Erega , učiteljica iz Gospića i Boško Lončar, nastavnik TZK-a  iz Otočca.

Zanimljivo da Oš dr.Franje Tuđmana još od lipnja 2009. godine živi bez ravnatelja, prvo je v.d.ravnateljica bila Marija Čović iz Gospića, a nakon odlaska na porodiljni u prosincu 2010., v.d. ravnateljica postaje pedagog Željka Uremović. Posljednji neuspješan izbor je bio u prosincu kada između 4 kandidata niti jedan nije bio izabran.

Oglas

Zanimljivost ovog natječaja je i da je već dulje vrijeme po Otočcu i ostalim mjestima Like kružila provjerena informacija o izboru upravo Boška Lončara za ravnatelja u Korenici. Inače glavnu ulogu u izborima ravnatelja ima župan određene županije koji samostalno stavlja tri člana u školski odbor i još dva iz Ureda Državne uprave što čini većinu školskog odbora i vrlo lako mogu donijeti bilokoju odluku, pa stoga i čudi da je škola u Korenici bila „mučena“ skoro godinu i pol neizborom ravnatelja ili se tražio podoban kandidat? Po proceduri ovaj izbor u slijedećih 15 dana mora odobriti ili odbiti Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa.

P.T.

Foto:Mir