Otočac – Blagdan Sv.Ivana Apostola

0

Svečanim misnim slavljem u 9,00 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu proslavljen je blagdan Sv. Ivana apostola. Svetu misu predvodio je don. Jure Ladišić – svećenik u miru i pastoralni suradnik za slijepe i slabovidne.

U svojoj propovjedi don Jure se osvrnuo na život Ivana apostola koji je bio prepun žrtve, odricanja i ljubavi prema Bogu i bližnjima. Don Jure je izrazio želju da naši životi češće nalikuju životu sv. Ivana. Poručio je vjernicima da u svakodnevnici trebaju posvetiti više vremena molitvi te da nikada ne pomisle na život bez Boga.

Sv. Ivan apostol bio je sin Zebedeja i Salome. Kao učenik Ivana Krstitelja , prvi je s Andrijom pošao za Kristom. U Isusovu javnom životu ima uz Petra i Jakova Starijeg, svoga brata, rekli bismo, neko povlašteno mjesto. Najveću je hrabrost pokazao kada je jedini od apostola stajao pod Isusovim križem. Nakon Kristova uskrsnuća i uzašašća na nebo pokazuje se Ivan u više navrata u povlaštenoj situaciji uz Petra. Za vrijeme prvog Apostolskog koncila u Jeruzalemu, oko 50. godine, ubraja se među stupove prvotne Crkve.

Pučko pjevanje predvodila je s.Judita.

/ bib /