Otočac – Blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije

0

Poljica ( Otočac ), Blagdan Velike Gospe 15.kolovoza, svečano je proslavljen u crkvi Bezgrešnog začeća BDM na Poljicima u Otočcu.

Svetu misu predvodio je i propovijedao včl.dr.Richard Pavlić u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčić, generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom.

Oglas

U svojoj propovjedi dr.Pavlić je rekao: Što je Sv.Ivan u današnjem evanđelju mislio kada je govorio : „Žena zaodjenuta suncem, mjesec joj pod nogama,  na glavi vijenac od dvanaest zvijezda „ Mislio je na svoj židovski narod, misli na crkvu. Crkva je bila progonjena od židovskog naroda i nato sv.Ivan kaže da žena zaodjenuta suncem mora pobjeći u pustinju. Sv.Ivan gleda da će sav narod biti spašen, on misli na svoj narod. Mi volimo Mariju gledati kao na nebo uznesenu. Marija je jedna od nas. Danas gledamo i slavimo Marijino uznesenje na nebo. Marija nam je nada da sve naše boli i patnje imaju smisla. Marija nam je primjer u čemu je treba nasljedovati. Marija se stavlja na raspolaganje drugima, ima pouzdanje u Boga i ima povjerenja u Boga. Bog nas može učiniti sretnim. Bog nam Mariju daje kao uzor nasljedovanja. Marija nas može razumjeti. Marija nas kod Boga zagovara.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor iz Otočca, a za orguljama je bio bogoslov Josip Šimatović.

Na kraju svete mise mons.Tomislav Šporčić je ukratko predstavio današnjeg propovjednika vlč.dr.Richarda Pavlića. Za istog je kazao da je rodom iz Rakovice kraj Plitvica, da je doktorirao u Rimu teologiju, kao takav da će biti od pomoći studiju Teologije u Rijeci,  te da će od iduće nedjelje preuzeti novu dužnost vođenja župe u Senju.

I.B.