Otočac – Gradska kasa slabo se puni

12


Na stalnom stručnom kolegiju gradonačelnika grada Otočca razmatrano je izviješće o realizaciji punjenja gradskog proračuna tijekom prvih šest mjeseci 2011. godine , koji se po sadašnjim pokazateljima ne puni kako je proračunom planirano.

Gradska „ kasa“ nije popunjena planiranim sredstvima, tako je u šest mjeseci u proračunu tek 11 milijuna kuna od 34 milijuna koliko je bilo planirano. Problemi su očiti sa brojnim naplatama, no kako kažu u gradskoj kući, uvjereni su da će se u drugoj polovici godine potraživanja uredno podmiriti.

Ono što posebno može radovati je podatak da će stanovnici Gorića dobiti vodu. Naime, donesena je odluka o početku javne nabave što se odnosi na izgradnju javne vodoopskrbe u naselju Gorići u dužini od 2,7 km. Vrijednost radova iznmosila bi oko 500.000 kuna od kojih bi grad i resorno ministarstvo učestvovali sa približno istim financijskim sredstvima.

Kako već godinama nije rješen problem sa dimnjačarskom službom u Otočcu, na stručnom kolegiju prihvaćen je prijedlog odluke o pokretanju postupka davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Otočca čija bi godišnja koncesija iznosila 3000 kn. Zainteresiranih za obavljanje dimnjačarskih poslova ima, ponajviše iz Zagorja i riječkog područja što će zasigurno rješiti probleme sa nepostojanjem dimnjačarske službe.

Dražen Prša