Otočac – Ima li novca za završetak spomenika hrvatskim braniteljima ?

4

Spomenik hrvatskim braniteljima domovinskog rata koji se gradi u Otočcu, mnogi su očekivali da će biti svečano otkriven povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ipak, kako doznajemo od izvođača radova ugovorom je definirano da spomenik treba biti završen do 1.rujna.

A da li će i biti do tog datuma završen još je upitno jer, na gradilištu su nam rekli da je najveći dio poslova obavljen, te da predstoji postavljanje središnjeg spomenika te uređenje okoliša, ali da je „zapelo“ sa plaćanjem. Da li to znači da Grad nema novaca nije u potpunosti sigurno, no sigurno je da će izvođač radova zagrebačka tvrtka „Arbi“ odstupiti od pojedinih radova za kojih neće biti novaca iako su projektom planirani.

Oglas

Gradnja spomenika vrijednog 1,3 milinuna kuna traje četiri mjeseca, zauzima površinu od 1000 m2, imat će prilaze sa nekoliko strana, fontanu te veliki dio zelenih površina.

Priče da će taj spomenik hrvatskim braniteljima biti najveći u Hrvatskoj samo je podvala i dio podmetanja laži, no sigurno je dobio primjereno mjesto i vizuelnu upečatljivost.

Brojni stanovnici Otočca kažu, kad su desetljećima mogli gledati partizansku ikonografiju betonskog zdanja u parku, vrijeme je napokon da se na primjeren i dostojan način postavi spomenik poginulim braniteljima koji su svojim životima stvorili nezavisnu državu Hrvatsku.

Spomenik i njegovo okolno zdanje osvjetljavat će 50-tak lampi čija je vrijednost oko 70 tisuća kuna, koje će se paliti na senzor.

Dražen Prša