Otočac – Izložba ” Božić – radost života” č.s.Premužić

1

Sinoć, 15.prosinca 2011. godine u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu u suradnji s MCUK – Međunarodnim centrom za usluge u kulturi, Zagreb otvorena je izložba “Božić – radost života” skulpturalne scene na temu Isusova rođenja i života, č.s. Samuele Premužić.

Postav izložbe priredili su Ivan Špoljarec iz MCUK-a i Jadranka Prša – kustosica Muzeja Gacke u Otočcu, koja je imala i uvodni govor o izložbi i samoj autorici č.s.Samueli Premužić koja nije mogla sinoć biti na otvorenju izložbe zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza.

Oglas

O samoj izložbi i suradnji č.s.Premušić govorio je Ivan Špoljarec, a samu izložbu svečano je otvorio mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i otočki župnik, koji se osvrnuo na običaje Božića kao radosti života. Postav izložbe biti će u Otočcu tridesetak dana tako da će građani Otočca moći razgledati i diviti se postavu izložbe. Skulpture s.Samuele Isusova života izrađene od kukuruzne komušine koje plijene pozornost gledatelja plastičnošću sugeriranog pokreta i izraženom osjećajnošću.

Izložbu je uveličala KUU GPOU-a Otočac prigodnim Božićnim pjesmama.

Na otvorenju izložbe uz Ravnateljicu GPOU-a Otočac Nadu Avsec bio i gradonačelnik Otočca Mario Barković s zamjenikom Hrvojem Ostović, don Anđelko Kaćunko, te tridesetak građana Otočca.

( B )