Otočac: Jedinica prometne mladeži započela s radom

Danas sa radom u gradu Otočcu  započinje Jedinica prometne mladeži. Čini je 5 mladih ljudi koji su u proteklih 15 dana prošli obuku u dva dijela: teorijski i praktični dio.

Pripadnici jedinice prometne mladeži raditi će svakim radnim danom od 7 do 22 sata (u dvije smjene) i subotom ujutro, a po potrebi i duže i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Nastavak ispod oglasa

Biti će raspoređeni na svim frekventnijim križanjima u gradu, prvenstveno u njegovom užem dijelu kao što su kružni tokovi i ostala križanja, ovisno o prometnoj situaciji u gradu.

Fizičkom regulacijom prometa, posebno na križanjima, želi se postići maksimalna protočnost prometa, što će biti njihov primarni zadatak. Uz to, njihova će zadaća biti i pomaganje stranim i domaćim turistima u snalaženju na prometnicama i općenito u gradu (pronalazak važnijih objekata, institucija i sl.)

Molimo građane da uvažavaju znakove koji će davati pripadnici JPM jer će na taj način i sami pridonijeti boljoj protočnosti prometa na križanjima i općenito sigurnijem prometu na cestama. Također apeliramo na građane da u vrijeme gužvi u gradu budu maksimalno tolerantni, pogotovo prema turistima, koji ne poznaju naše prometnice, kako bismo i prometnom kulturom pokazali da smo prava turistička destinacija.

Felix