Otočac – Krštenje troje djece

0

Jučer, 8. kolovoza 2010. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je veoma svečano. Naime, na misi u 11 sati župnik mons.mr. Tomislav Šporčić krstio je tvoje djece: Petru, prvo dijete Antonia i Marice Rudelić; Nika, dugo dijete  Krešimira i Blaženke Burić te Dariu, peto dijete  Baje i Ljiljane Amić. Na misi je pjevao mješotivi zbor župe Otočac, a na orguljama je svirala mlada orguljašica Anamarija Jurković.

Župnik je propovijedao na temu evanđelja koje je ove nedjelje na posebni način pozivalo na pripravnost i iščekivanje Gospodina.

Ljudski život na zemlji je neprestano jedno iščekivanje ali i hodočašće. Kršćanin putuje u vjeri znajući svoj smisao i cilj života. On putu je u nadi da će postići svoj cilj, vjeruje obećanjima kako je vjerovao praotac Abraham i drugi velikani vjere Staroga i Novoga zavjeta. Svaka nedjelja je hodočašće i susret s Gospodinom koji predstavlja onaj konačni susret. Svaka nedjelja je Dan Gospodnji koji slikovito preoznačuje onaj konačni Dan Gospodnji na kraju vremena. Zato je nedjeljna sv. Misa za kršćane jedna od bitnih vjerničkih okupljanja i radosnog susreta s Gospodinom i braćom u vjeri.

I.B.